Düzenleyen: distedavim
Düzenlenme Tarihi:
05.05.2023
Ortalama Tedavi Ücreti:
1.500 - 4.000 TL
Kompozit Dolgu Nedir?
Kompozit dolgu, zarar görmüş dişlerin kompozit materyali kullanılarak onarılmasını amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Dişteki harabiyet dişin iki yüzünde ise orta büyüklükte kompozit dolgu sınıfında yer alır. Çürük doku ilerlemeden uygulanan bu yöntem, dişi tamamen kaybetmenin önüne geçer.
Kompozit Dolgu Nasıl Yapılır?
Kompozit dolgu işlemleri öncesinde hazırlıklar yapılır. Kompozit dolgu uygulanacak dişte çürük varsa ilk olarak bu çürükler temizlenir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ise kompozit dolgu mevcut dişlerin doğal yapısına uygun bir şekilde yerleştirilir ve sertleştirilir. Ardından kompozit dolgu parlatılarak dişin işlevini tam olarak yerine getirecek hale getirilir ve tedavi tamamlanır.
Kompozit Dolgu Ne Zaman Uygulanır?
Aşağıdaki durumlarda kompozit dolgu tercih edilebilir:
- Çürük dişleri onarmak için
- Kırık ve çatlamış dişleri onarmak için
- Dişlerin renk görünümünü iyileştirmek için
- Dişler arasındaki boşlukları kapatmak için
- Dişlerin daha uzun görünmesini sağlamak için
- Diş şeklini değiştirmek için,
- Amalgam dolgularına estetik bir alternatif olarak,
- Diş etleri çekildiğinde diş kökünün bir kısmını korumak için…
Kompozit Dolgu Ne Kadar Sürer?
Bir diş için kompozit dolgu işlemi ortalama 30 ila 40 dakika arasında sürer. Bir günde birden fazla dişe kompozit dolgu tedavisi uygulanabilir.
Kompozit Dolgunun Avantajları Nelerdir?
Kompozit dolgunun doğal ve estetik gözükmesi, herhangi bir şekilde alerjik reaksiyona neden olmaması ve ağız dokusu ile iyi uyum sağlaması önemli artılarıdır.
Kompozit Dolgunun Dezavantajları Nelerdir?
Kompozit dolgunun ciddi bir dezavantajı yoktur. Dişlerde geçici hassasiyet oluşturabilirler. Bazı durumlarda kompozit dolgularda renklenmeler görülebilir.
Kompozit Dolgu Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Kompozit dolgu uygulaması ardından diş hekimi tarafından belirtilen bakım talimatlarına kesinlikle uyulması gerekir. Bunun yanında uygulamanın ardından ağız ve diş sağlığı için gerekli bakımlarının yapılması dolgunun uzun ömürlü olmasını sağlar. Dikkatli bir şekilde ve günde en az 2 kere dişleri fırçalamanın ve diş ipi kullanmanın yanı sıra, dişlerin yılda bir kez profesyonel olarak temizlenmesi önerilir.
Dolgu tedavisi uyuşturulduktan sonra gerçekleştirildiyse, anestezi etkisi geçmeden yemek yenilmemelidir. Sigara, kahve ve tütün ürünlerin tüketimini azaltmak kompozit dolgularda renklenmenin önüne geçmek için gereklidir.
hemen şimdi randevunuzu oluşturmak için tıklayın!