Ön Diş Kanal Tedavisi (Dolgu Hariç)
deneme

Düzenleyen: distedavim

Düzenlenme Tarihi:

  02.05.2023

Ortalama Tedavi Ücreti:

 2.700 - 8.000 TL

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi, çürümüş ve/veya enfekte olmuş dişleri kurtarmak amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisinde amaç, standart dolgu işlemleri ile kurtarılamayacak kadar derin çürükler ile hasar görmüş olan dişlerin içini temizlemek ve enfeksiyondan arındırmaktır. Bu işlemin sonunda dişte canlı doku kalmayacaktır.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kanal tedavisinin ilk aşaması diş içerisindeki zarar görmüş canlı dokuların çıkarılmasıdır. Ardından geride kalan doğal boşluk dezenfekte edilir. Kullanılan çeşitli maddeler ile boşluğun doldurulması ile kanal tedavisi tamamlanır. 

Kanal Tedavisi Ne Zaman Uygulanır?

Aşağıdaki durumlar, kanal tedavisi gerektiğinin göstergesi olabilir:

  • Şiddetli sıcak ve/veya soğuk hassasiyeti,
  • Geceleri hiçbir uyaran olmadan ağrı,
  • Çiğneme sırasında ağrı,
  • Diş etlerinde sivilce benzeri yara oluşumu,
  • Dişte renk değişimi,
  • Apse oluşumu sonucu yüzde şişlik meydana gelmesi…

Kanal Tedavisi Süresi Nedir?

Süreç dişin durumuna göre değişiklik gösterir. Ortalama bir kanal tedavisi seansı yaklaşık olarak 30 ila 90 dakika arasında sürebilir. Kanal tedavisi tek seansta tamamlanabileceği gibi çeşitli durumlarda ek seans da gerektirebilmektedir.

Kanal Tedavisi Avantajları Nelerdir?

Kanal tedavisi %95’ten yüksek başarı oranı ile çok etkili bir tedavidir. Kanal tedavisi ile kanalı doldurularak sabitlenen dişler, doğru bir bakım ile hayatınız boyunca size eşlik edebilir. Doğal dişlerin korunmasını sağlayarak diş kaybının önüne geçilmiş olunur.

Kanal Tedavisi Dezavantajları Nelerdir?

Tedavi sırasında dişi canlı tutan dokular çıkarıldığı için, kanal tedavisi görmüş dişler daha narin, kırılmaya daha eğilimli hale gelirler. Bu sebeple kanal tedavisinin ardından yapılacak olan restorasyonlarda bu durumun dikkatle değerlendirilmesi gerekir.

Kanal Tedavisi Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kanal tedavisi sonrası hekimlerin verdiği talimatlara uymanız durumunda rahat bir iyileşme süreci geçirebilirsiniz. Uyuşukluğu geçen bölge ağız fonksiyonlarını geri kazansa bile işlem yapıldığı için yara oluşabilir. Enfeksiyon oluşumunu engellemek için ağız hijyenine dikkat edilmelidir.

Kanal tedavisi sonrası alkol, sigara ve diğer tütün ürünleri ve diş sağlığına zararı olan maddelerden bir gün boyunca uzak durulmalıdır. Kanal tedavisi uygulanan dişin üzerine, ortalama olarak 24 – 72 saat arası süren iyileşme süreci tamamlanana kadar herhangi bir şekilde sert bir kuvvet uygulamayınız.

diştedavim.com ’ dan
hemen şimdi randevunuzu oluşturmak için tıklayın!
Şehirlere Göre Ara